Известие

Collapse
No announcement yet.

Регулиране ръчна спирачка ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Регулиране ръчна спирачка ?

Въпроса ми е следния,след смяна на задни спирачни дискове с нови и накладки после налага ли се някакво регулиране на ръчната спирачка ?
    Също така ако се налага как точно се прави ?
    Гледах някаква тема на lordliness ,но не разбрах нищо !
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Тука има показно как се сменя жило.

http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_1...lacement.shtml

Иначе би трябвало да има някъде да се натегне или отхлаби жилото, но точно на Alfa-та не съм виждал такова.
    Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Връщаш цилиндърчетата с едни инструментчета за тази цел с които се въртят, после дърпаш няколко пъти ръчната и тя си ги обира до някакво ниво, а иначе се дорегулира от една гайка под самата ръчна, но не помня дали в кожения чохъл или отдолу се намираше.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Ако е била натягана, при пробега на старите накладки ще иска отпускане. На 156 е точно под кожената маска, незнам на 147 дали е там

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Да,под кожения калъф е гайката за натягане.Но с нея се натягат двете жила едновременно.Ако ти се налага поотделно,трябва долу на самото колело.Отвива се един болт и се изважда частта на която е закачено жилото,там е на шлици,завърташ в желаната посока и така.Наскоро си оправях задно дясно.Първо се вади жилото от разклонението за ляво и дясно,после от въпросното място.....аз така процедирах...
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Благодаря за бързите отговори ! Но по точно искам да разбера как да позная има ли нужда от регулиране.Като на кой зъб трябва да започне да затяга и съответно като се свали ръчната да не затяга някое колело и да не може се върти.Нуждая се от информация понеже като тръгна да сменям дисковете и накладките и се стигне до там за реглаж да съм подготвен какво се прави.А не те първа да се вайкам какво да правя ако ме разбирате !
            (Относно въртенето на цилиндъра на задния спирачен апарат имам цялото куфарче с инструментите за спирачните апарати) така,че там няма какво да го мислим
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
            sigpic

Comment

На третия зъб трябва да хваща.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Единствено се регулират двете страни заедно от гайката под лоста. Аз моите ги регулирам, като натягам гайката дотолкова, че при отпуснато състояние да не задържат колелата и де не греят. При дръпната ръчна и потегляне на първа, задните колела се влачат.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  На третия зъб трябва да хваща.
                  В момента на третия зъб задържа малко и на 4 вече е Ок.Ще се ориентирам по тези показатели ,вече ми стана ясно горе долу как трябва да е.Като сменя дисковете и накладките ако почне да задържа на 3-4 зъб като дърпам ръчната няма да пипам нищо
                  sigpic

Comment

Вземи си от дисковете които не ръждясват.От пред съм с Текстар, а от зад изтъних с Ремса е няма такава грозна гледка
                    Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от viktorsterev Покажи съобщение
                      Вземи си от дисковете които не ръждясват.От пред съм с Текстар, а от зад изтъних с Ремса е няма такава грозна гледка
                      Дисковете са обикновени и са обработени с това там дето съм посочил с стрелките.Няма да има ражда станали са черни от препарата !
                      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
                      sigpic

Comment

А дано,моите са ръждясали като че колата идва от Австрия,а са на малко повече от година.
                        П.с. Колите от Австрия са трагедия,болтовете изгниват
                        Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Working...
                        X